Haber

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Durağı Hatay’da Gençlerle Buluşuyor

Akbank, 6 Şubat depreminin ardından bölgedeki gençlere destek verdi.

Orta ve uzun vadeli toparlanma için başlatılan Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi

Adıyaman’dan sonra Hatay’da devam ediyor. Etki ağını genişleten projenin hedefleri de ikiye katlandı. Akbank, Keyifli Yarınlar Hareketi ile 5 ilde 10 bin gencin yeni beceriler kazanması için çalışıyor.

 

Akbank, afet bölgesinde finansal ve sosyal iyileşme için çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu bağlamda Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle Eylül ayında başlatılan Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, 21. yüzyılın yeteneklerine sahip gençlerin geleceğe hazırlanmasında değerli bir rol oynuyor. Akbank, gençleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği bu projeyle bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasının güçlendirilmesini hedefliyor.

 

Adıyaman’da başlatılan girişimle Akbank ve TOG gönüllüleri depremden en çok etkilenen gençlere ulaşacak. Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi’nin öncelikli hedefi iki katına çıkarılarak Eylül 2024’e kadar 10 bin gencin bu çalışmalardan faydalanması sağlanacak.

 

Bölgedeki ihtiyacı dikkate alarak girişimin etkisini güçlendirdiklerini belirten Akbank Marka ve Bağlantı Lideri Beril Alakoç ; “Sürdürülebilir gelecek vizyonumuz doğrultusunda Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi ile deprem bölgesindeki gençlerimizin eğitimini destekliyor, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyor ve geleceğin mesleklerine hazır olmaları için sorumluluk alıyoruz. Adıyaman’dan başlayarak bugüne kadar 500 etkinlik düzenleyerek üç binin üzerinde gencin sanat, bilim ve teknolojiden ilham alarak kendi hayatlarında fark yaratmasına destek olduk. Bu süreçte bölgedeki yakın temaslarımız ile ihtiyaçlar doğrultusunda hedeflerimizi güncelledik. Genişleyen ağı ve artan etkisi ile girişimimiz, yılda on bin gencin geleceklerini güvenle inşa etmelerine yardımcı olmak için çalışacak. “Böylece mali ve sosyal sağlık odaklı bölgeye katkımızı derinleştireceğiz” dedi.

Hatay’da Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi

Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi, Adıyaman’da başlayıp Hatay’da devam eden 500’e yakın etkinlik ve eğitim programıyla 3 bini aşkın gence ulaştı. Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi mobil merkezi, Hatay Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen çalışmayla gençlerin eğitimlerinde başarılı bir şekilde ilerlemelerine ve yeni nesil mesleki beceriler kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla hizmet veriyor.

Bu merkezde Akbank Gençlik Akademisi uzmanları, inovasyon ve girişimcilik, siber güvenlik, bulut teknolojileri, yapay zeka, Web 3.0, veri bilimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konuları geniş bir perspektiften ele alan çalışmalar düzenlemektedir. Akbank liderleri yeni nesil teknolojilerdeki son gelişmeleri gençlerle paylaşıyor.

Akbank Sanat’ın istekli uzmanları tarafından sunulan stop motion animasyon, fotoğraf atölyeleri gibi interaktif atölyelerde gençler yeni beceriler kazanıyor ve kendilerini yaratıcı yollarla ifade etme fırsatı buluyor.

Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi, Hatay’ın ardından Kahramanmaraş, Gaziantep ve Malatya’da da gençlerle buluşmaya devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

esenyurtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu