Haber

Almanya: Biz Avrupa’nın hasta değil, kahveye ihtiyacı olan yorgun adamıyız

Almanya Federal Maliye Bakanı ve liberal Hür Demokrat Parti (FDP) Lideri Christian Lindner, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) bir konuşma yaptı. WEF’te düzenlenen panelde katılımcılara seslenen Lindner, Almanya’nın Avrupa’nın ‘hasta adamı’ olduğu yönündeki ifadelere de değindi.

Reuters’in haberine göre Lindner, Almanya’nın Avrupa’nın ‘hasta adamı’ olmadığını belirterek, ülkesinin ‘iyi bir fincan kahveye ihtiyacı olan yorgun bir adam’ olduğunu savundu. Lindner’a göre bu ‘kahve’ ülkede yapılacak yapısal reformlar anlamına geliyor. Yıllardır devam eden krizin ardından Almanya’nın ‘yorgun’ olduğunu belirten Maliye Bakanı, düşük büyüme beklentilerinin ‘muhtemelen bir uyandırma çağrısı’ olduğunu ifade etti.

ÖNCÜ VERİLER AÇIKLANDI: YERLİ ÜRÜN 2023’TE YÜZDE 0,3 ORANINDA DÜŞECEK

Alman Federal İstatistik Ofisi (Destatis), 15 Ocak’ta Alman ekonomisinin 2023 yılı önde gelen büyüme verilerini açıkladı. Verilere göre, Almanya’da mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) geçen yıl yüzde 0,3 azaldı. yıl bir önceki yıla göre. Küçülme oranı piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti.

Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya, 2022’de yüzde 1,3 büyüdü. Almanya ekonomisi 2023’ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 küçüldü. Destatis Başkanı Ruth Brand, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çok sayıda krizin yaşandığı 2023 yılında Almanya’da genel ekonomik kalkınma sekteye uğradı.” Yüksek fiyat seviyesinin ekonomik büyümeyi sınırlandırdığına dikkat çeken Brand, artan faiz oranları ve zayıf iç ve dış talepten kaynaklanan olumsuz finansman koşullarının da ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti.

Brand, Alman ekonomisinin, Kovid-19 salgınının başladığı 2020 yılındaki sert ekonomik sakinliğin ardından girdiği toparlanma sürecini 2023 yılında devam ettiremeyeceğine dikkat çekti. (DIŞ HABER)

dalamanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu