Haber

Fenerbahçe, Maribor’u 3-1 Yendi

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Sloven ekibi Maribor’u 3-1 mağlup eden Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, oyundaki ataklarıyla kontrolü ele aldıklarını söyleyerek sonuca gitti.

Ülker Stadı’ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, kıyasıya bir 90 dakika geçtiğini belirtti.

Rakibin önceki maçlarını izlediklerini ve çok koşan bir rakibe karşı oynadıklarını ifade eden Kartal, mücadelenin ilk 15-20 dakikasında istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarının altını çizdi.

Takım olarak çok iyi hazırlandıklarını vurgulayan Kartal, şöyle devam etti:

“Bugün oyunda yaptığımız bir hamle ile kontrolü ele aldık. İlk yarı gol atabilirdik ama ikinci yarı oyun temize çıkarak oyunu sonuca bağladık. İkinci yarıda Szymanski’yi oyuna soktuk, Tadiç’i kenara çektik. Daha etkiliydik ve goller geldi. Daha farklı kazanabilirdik. Rakibimiz “Çok organize bir takımlar. Karşılamaları ve konumları itibariyle bizi çok iyi beklediler. Bu blokları açarken çok zorlandık ama oyundaki hamlelerde kazanmayı başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Maç boyunca tribünlerden zaman zaman yansımaların geldiğini hatırlatan Kartal, “Bugün tribünlerden bazı oyuncularımıza olumsuz tezahüratlar oldu. Bu sezon bütün futbolcularımıza ihtiyacımız var. Taraftarlara sesleniyorum; Her oyuncu değerlidir, tüm oyuncuları kucaklayın, sizi mahçup etmezler. Birlik ve beraberlik içinde olursak” dedi. “Her şey halledilecek. Bu galibiyeti hayranlarımıza adadık.” açıklama yaptı.

“Ana felsefemiz 4-3-3”

???????

Maribor Teknik Müdürü Damir Krznar kendi kendine, “Bugün Fenerbahçe Teknik Direktörü de çok iyi performans gösterdi” dedi. sözlerini hatırlatan Kartal, rakip takım teknik direktörüne teşekkür etti.

Oyuna giren bazı oyunculardan beklenen katkıyı aldıklarını ancak bazı oyuncuların vasat kaldığını söyleyen Kartal, takımın oyun sistemiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Her hafta rakibe göre hazırlanıyoruz. 4-3-3 oynuyoruz ama bazen top rakip pozisyondayken 4-2-3-1, 4-1-4-1 dönebiliyoruz. Oyuncuların form durumu değerli, ona göre plan yapıyoruz ama ana ideolojimiz 4-3-3.”

3-1 kazanmalarına rağmen çeşitliliği garanti olarak göremeyeceklerinin altını çizen Kartal, deplasmanda ilk maç 0-0 bitmiş gibi oynayacaklarını söyledi.

Orta sahalardan İsmail Yüksek’in iyi bir performans sergilediğini ve bu sezon 3 kulvarda her oyuncuya ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Kartal, transferle ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Son olarak Kartal, transferi gündemde olan isimlerden Fred ile ilgili rastgele bir gelişme olmadığını, imzasız transferle ilgili konuşmasının doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu