Haber

Gamze Taşcıer’den Sağlık Bakanı Koca’ya: “Aradığınız İlaçlara Maalesef Ulaşılamıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Gerek reçete farklılığından gerekse piyasada bulunmayan ilaçlardan dolayı vatandaşlar ilaca ulaşamıyor. Şu anda eczanelere gelen her dört reçeteden biri eczanelere ulaşamıyor. Vatandaş fiyat farkından dolayı satın aldı.Yine her dört reçeteden biri piyasada yok.Bu nedenle Bakan ‘Aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabilirsiniz’ dedi. Maalesef aradığınız ilaçlar bulunamıyor.”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Aradığınız ilaçları muhtemelen girdiğiniz ilk eczanede bulacaksınız” açıklamasının ardından eczaneleri ziyaret etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Taşcıer, şunları söyledi:

“Maalesef son yıllarda ülkemizde ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle ekonomik zorluklar ve yönetilemeyen kötü ekonomi nedeniyle bu sorun her geçen gün daha da derinleşiyor. Sağlık Bakanı’na davette bulunduk. İlaçlar son 5 aydır piyasada yok sadece artan ilaçla yetindi Meğer ilaçtaki bu kronik sorunun daha sistemli bir analiz önerisi ve tümünün ortaya çıkarılmasıyla çözüleceğini her fırsatta vurguluyoruz. konunun bileşenleri.Dolayısıyla zamların bu soruna çözüm olmayacağını bir kez daha vurguladık.Bugün geldiğimiz noktada yine üzülerek haklı çıkmışız.Görüyoruz.

“Üzgünüm

15 gün önce ilaç zammının yapıldığı ve konunun sadece ilaç üreticileri ile görüşüldüğü toplantının ardından Sayın Bakan hızlı bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımında “Artık muhtemelen aradığınız ilaçları girdiğiniz ilk eczanede bulacaksınız” dedi. Ama bu doğru mu? Ne yazık ki değil. Şimdi bir eczanede bazı ilaçlar olup olmadığını göreceğiz. Türkiye’de ilaca ulaşamama sorununun aslında iki önemli nedeni var. Bir, piyasada olmayan ilaçlar; İkincisi artan fiyat farkları, ilaçlara yapılan zamdan dolayı vatandaşların harcamalarının artması maalesef hasta aradaki farkı ödeyemediği için tekrar ilaca ulaşamıyor. Şimdi sezonun prestijiyle birlikte en çok ihtiyaç duyduğumuz antibiyotik, ateş düşürücü ve soğuk algınlığı ilaçları eczanelerde ve depolarda var mı görelim. Daha sonra tesadüfen elinde eczane olsa bile vatandaşın ne kadar para ödeyeceğini hep birlikte inceleyelim. Sadece kontrol ettik. Hem reçete farklılığından hem de piyasada olmayan ilaçlardan dolayı vatandaşlar ilaca ulaşamıyor. Şu anda eczanelere gelen her dört reçeteden biri fiyat farkından dolayı vatandaşlar tarafından temin edilemiyor. Yine her dört reçeteden biri piyasada olmadığı için karşılanamıyor. O yüzden Sayın Bakan ‘Aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabilirsiniz’ dediniz. Maalesef aradığınız ilaçlar mevcut değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu