Haber

İçişleri Bakanı Soylu: PKK, Doğu ve Güneydoğu’da bambaşka bir hazırlık yapıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kılıçdaroğlu ya ülkemizi nereye sürüklediğinin farkında ve bilerek çekiyor. ve Güneydoğu. Çok net söylüyorum.” söz konusu.

Soylu, Haber Global televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Deprem bölgesinde yapılanlarla ilgili son durumun sorulması üzerine Soylu, şu ana kadar kurulan çadır sayısının 726 bini, çadırlarda kalan insan sayısının ise 3 milyonu geçtiğini söyledi.

Bölgeye 72 bin 813 konteynerin yerleştirildiğini kaydeden Soylu, bayramın ilk gününde 81 ilin valilerinin depremzedelerin yanında olacağını kaydetti.

Seçim güvenliği

Soylu, seçim güvenliği açısından Türkiye’nin uzun yıllardır seçim konusunu en iyi yöneten ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye’de tamamen şaibeli iki seçim olduğuna işaret eden Soylu, bunlardan ilkinin 1946 seçimleri ve 1947 yerel seçimleri, ikincisinin ise 1982 Anayasa referandumu olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2007 seçimlerinden sonra seçim güvenliğini hep gündeme getirdiğini belirten Soylu, “Türkiye’de bu tür yolsuzlukları yapan, sopayla seçim yapan tek siyasi parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisi. . Türkiye’de başka kimse yok. Sopa tercih yapmadı.” terimleri kullandı.

Seçimde 601 bini aşkın işçinin görev yapacağını belirten Soylu, sandık kurullarının getirdiği çantaların seçim kurullarına taşınmasına kadar tüm güvenliğin İçişleri Bakanlığı’na ait olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun görüntü paylaşımı

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoyu “Aleviler” olarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Soylu, bu ülkede Ermeni Kaymakamlar, Caferi ve Afgan Türk valiler olduğunu, Alevi valiler, emniyet müdürleri, kaymakamlar ve valiler olduğunu söyledi. önceki dönemde jandarma komutanları.

Bunların Türkiye’den uzak olmadığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

“Ama burayı siyasi sömürü alanı haline getirmek ve bu alanı hep kendi arka bahçesi gibi kullanmak bunun için en değerli çıkış noktalarından biridir. Bunu artık biz veya başkası söylemiyoruz. Daha çok ortaklarıdır. Bahsettiğiniz Millet İttifakı Bu tarikat yani etnisite Bu yapının mensubu olduğu için oy alamıyor bu yapının mensubu olduğu için toplum sorguluyor diyenler biz değiliz. Bu.’ Yani zaten böyle bir derdimiz yok. Mağduriyet hikayesi yaratmaya çalışıyoruz. Ama Türkiye o günleri çoktan geçti.”

Kılıçdaroğlu’nun danışmanıyla çalıştığını kaydeden Soylu, “Kılıçdaroğlu’nun Alevilikle bağlantılı olup olmadığı ayrı bir tartışma. Bu konuda kendi edimlerini yerine getirip getirmediği ayrı bir tartışma. Biliyorum.” terimleri kullandı.

Meral Akşener’in seçim sonrası açıklamalarının ne anlama geldiği sorusuna Soylu, “Adil davranacağız, söz veriyoruz” diyen Soylu, “Hiç mantıklı değil. Meral Akşener’in gitmesi lazım. İstikrarını kaybetmiş. Bakalım ne olacak?” seçim sonucunda karşı karşıya olduğu tablo gibi.” cevabı verdi.

“HDP diye bir siyasi parti yoktur”

HDP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyeceği sorusuna Soylu, “Ben bir soru soruyorum. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı kim? Hayır. HDP seçime giriyor mu? Giriyor. Peki kime oy verecekler? Bilmiyoruz.” Seçmen ne yapacak ama HDP PKK’nın yönlendirmesiyle, yöneticilerinin ortaya koyduğu yönlendirmeyle Kılıçdaroğlu’na oy verecekler.HDP diye bir siyasi parti yok.HDP siyasi parti olsa Diyarbakır anaları HDP’yi kapatamaz. Diyarbakır anneleri HDP’yi kapattı, HDP’yi nasıl kapattılar seçime giremediler.” cevabı verdi.

Türkiye’nin terör devleti kurulmasına gönlünce izin vermediğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıl boyunca yöneteceği kişileri belirlerken ve yöneteceği beyannameleri belirlerken en temel konulardan biri HDP ve PKK’ya oyun sahasının açılmasıdır. Türkiye bu oyunların, bu oyunların üstesinden neler getirdi? 15 Temmuz’u milletle nelerin üstesinden geldi 17-25 Aralık’ı neyle aştı milletle aştı Milletimiz, bu büyük millet bu alanı onlara vermez. meşruiyet.Şimdi PKK’yı yerle bir ettik.Türkiye dağlarında 86 terörist kaldı.Ya 3-5 yıl önce, 10 yıl önce bu akla yatkın bir iş değilse… Sayı 3 bin 6 yıl önceydi. “

“PKK Doğu ve Güneydoğu için ayrı hazırlık yapıyor”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın PKK’nın silahsızlanmasına ilişkin açıklamalarına ilişkin değerlendirmesi sorulan Soylu, PKK’nın zayıflayınca silah bırakma oyununa girdiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti bu konuda ne zaman çökerse, tek taraflı ateşkes ilan edin nefes almak için. yani bu tarihi bir oyun. uzun zamandır yaptıkları bir oyun. türkiye dağlarında 86 terörist kaldı. 14-15 tanesinin ayağı yok. kolları var. Bazılarının kulakları yok” dedi.

Asıl amacın Suriye hattında terör devleti olarak tanımladıkları bir devlet kurmak olduğunun altını çizen Soylu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin içini sürekli oradan rahatsız etmek ve sonuç almak için adımlar atmaktır. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Bu net bir şekilde ortaya çıktı. Belediyeler kimdi? Doğu’da, Güneydoğu’da HDP’yi desteklediler mi? İnsan kaynağı olarak PKK’ya lojistik destek mi verdiler, çocukları dağa mı gönderdiler, 6-8 Ekim olaylarının lojistik takviyesini kendi belediyeleri sağladı, bu kadar büyük yerel yönetimlere olanak sağlayan bu belediyeler. Türkiye’ye ve ülkemizin bütünlüğüne karşı terör eylemleri gerçekleştirmek için Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne zaman ortak oldular merak ettim.Hükümet aracılığıyla ne yapılabilir?Milletimizin bunu düşünmesi gerekiyor.O yüzden çok açık söyleyeyim.A Türkiye’de yeni dönem başladı. PKK Kılıçdaroğlu’nu izin alarak Doğu’ya, Güneydoğu’ya bile sokabilir. Bakın iddia ediyorum.”

O bölgenin ikliminin kokusunu en iyi alan insanlardan biri olduğunu dile getiren Soylu, “Bambaşka bir hazırlık yapıyorlar. Ben bu hazırlığı görüyorum ve okuyorum. Yani Kılıçdaroğlu ya nereye gittiğinin farkında. ülkemizi kasten sürüklüyor.Ya da sonuçlarını ve neyle karşılaşacağını henüz tahmin edemiyor.PKK Doğu ve Güneydoğu için farklı bir hazırlık yapıyor.Çok net söylüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

(Bitti)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu