Haber

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği kara operasyonunda öldürülen asker sayısı 44’e çıktı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonunun başlamasından bu yana öldürülen asker sayısının 44’e çıktığı belirtildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 38’inci gününe girdi. İsrail askerlerinin okul, hastane, cami, mülteci kampı gibi sivil bölgelere yönelik saldırıları havadan ve karadan devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail Komuta Tugayı’ndan 28 ve 21 yaşlarındaki iki askerin daha hayatını kaybetmesi sonucu asker sayısının azaldığı belirtildi. Kara operasyonlarının başlamasından bu yana ölü sayısı 44’e yükseldi. Açıklamada, dün gece Gazze kentinde çıkan çatışmalarda bir İsrail askerinin ağır yaralandığı belirtildi.

Refah’a geçişler devam ediyor

Mısırlı yetkililerden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyinde Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’ndan dün 826 yabancı uyruklu kişinin geçtiği kaydedildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan daha önce yapılan açıklamada Mısır’ın, Gazze Şeridi’nde yabancı pasaportlu veya çifte vatandaşlığa sahip yaklaşık 7 bin kişinin tahliyesine yardım edeceği belirtilmişti.

İsrail ordusu, 27 Ekim akşam saatlerinde kara operasyonlarını Gazze Şeridi’ne kadar genişletti. – GAZZE

sabanozuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu