Teknoloji

Suudi Arabistan’ın Bilim Kurgu Projesinin Yapımına Başlanan Uydu Görüntüleriyle Ortaya Çıkan Hattı

Suudi Arabistan bilim kurgu filmlerindekine benzer bir tasarıma sahip olan The Line projesinin yapım çalışmalarına başlandığı ortaya çıktı. Uydu görüntüleri ile tespit edilen mega proje inşaatı kilometrelerce uzunluğundaki bir hatta ilerliyor.

Suudi Arabistan, Neom projesi kapsamında yeni mega şehri The Line’ı tanıttı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, 2021’de dikey olarak inşa edilecek ve tamamen yenilenebilir enerjiden güç alacak The Line adlı akıllı doğrusal şehir projesini duyurdu. Şimdi ise The Line şehrinin inşaatı bittiğinde nasıl görüneceğine dair görseller paylaşıldı.

Line City, 170 km uzunluğunda lineer bir yapıda inşa edilecek. Kentin genişliği 200 metre, yüksekliği ise 500 metreyi bulacak. Line City, kıyı boyunca uzanan ve çöllere ulaşan aynalı bir yapı olacak. Şehir tamamlandığında 9 milyon nüfusu barındırabilecek. Açıklamanın ardından bu projenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu oldu.

Yeni ortaya çıkan uydu görüntüleri, The Line şehrinin inşaatının başladığını ortaya koydu.

MIT Üniversitesi’nden uzmanlar, Soar adlı bir Avustralya şirketinin The Line şantiyesinin uydu görüntülerini ve Chang Guang Satellite Technology Corporation’dan bir uydu tarafından çekilen ana üs kampının bir fotoğrafını analiz ettiler. Suudi Arabistan yarımadasının doğu tarafında 28.10 derece enlem ve 35.30 derece boylamda yer alır.

Aşağıdaki resim şehrin batısındaki yapılaşmayı göstermektedir.

The Line’ın temeli geçtiğimiz Ekim ayında resmi olarak atıldı. Ancak görüntüler, inşaatın en az bir ay önce başladığını açıkça gösteriyor.

Koca şehir 500 metre yüksekliğinde, 200 metre genişliğinde ve 170 kilometre uzunluğunda olacak. Kentin dış cephesinin tamamen ayna şeklinde olması bekleniyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, yaptığı basın açıklamasında şehrin 2030 yılına kadar tamamlanacağını söyledi.

The Line projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu