Haber

Çerkezoğlu: Geçen 1 Mayıs, Taksim yasaklandığında

Devrimci Personel Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Dilek Çerkezoğlu, “Bu 1 Mayıs, Taksim’in yasaklandığı son 1 Mayıs olacak” dedi.

İstanbul Taksim Metrosu’nda 1 Mayıs afişlerinden oluşan serginin açılışına katılan Arzu Çerkezoğlu burada bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu, “1 Mayıs dayanışma günüdür, nasıl bir ülke ve dünyada yaşamak istediğimizi söylediğimiz, 364 gün çalışan emekçilerin itirazlarıyla dünya işçi sınıfıyla umutlarımızı birleştirdiğimiz gündür.” kendi talepleriyle ve düzene aykırı bir yıl.”

Bu yıl 1 Mayıs’ın özel bir anda karşılandığını belirten Çerkezoğlu, “Bir yanda deprem felaketinin yarattığı yıkımın, diğer yanda Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birinin arifesindeyiz. Öte yandan birçok siyasi parti, dernek ve vatandaşın katılacağı büyük 1 Mayıs’lar Türkiye’nin bir parçası olacak. Tüm dünyada kutlamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 1 Mayıs’ı İstanbul’da karşılıyoruz. yine yasakların gölgesinde” diye devam etti.

Çerkezoğlu: Bu 1 Mayıs, Taksim’in yasak olduğu son 1 Mayıs olacak

Çerkezoğlu, “1 Mayıs Meydanı yani Taksim Meydanı yasaklandı. İktidar tamamen haksız, hukuksuz ve mahkeme kararlarına aykırı olan Taksim yasağını sürdürüyor. Taksim yasağının tüm yasakların simgesi olduğunu biliyoruz” dedi. Bu 1 Mayıs, Taksim’in yasak olduğu son 1 Mayıs olacak.

Herkesin Milli Birlik, Gayret ve Dayanışma 1 Mayıs’ını kutlayan Çerkezoğlu, “Türkiye’nin dört bir yanında İstanbul Maltepe Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs’ta tüm meslektaşlarımızı buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

1976’dan bu yana 1 Mayıs mitinglerine davet amacıyla hazırlanan afişlerin yer aldığı serginin açılışına Çerkezoğlu’nun yanı sıra SOL Parti Parti Meclis Üyesi Alper Taş ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da katıldı.

ANKA / AK,ET

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu