Haber

Trump’ın konuşma yasağı geçici olarak kaldırıldı

YENİ Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik “gayrimenkul sektöründeki birçok kişi ve kurumu yıllardır dolandırmak” suçlamasıyla New York’ta devam eden davada hakimin uyguladığı “konuşma yasağı” geçici olarak kaldırıldı.

New York eyaleti ara temyiz mahkemesi Yargıç David Friedman, Trump’a yönelik konuşma yasağı kararını askıya aldı.

Friedman, söz konusu konuşma yasağını Anayasa’daki ifade özgürlüğüne aykırı bulduğunu ve bir hakimin 2024 başkanlık seçiminin en güçlü adaylarından birinin mahkeme salonu dışında söylediklerini denetleme yetkisinin gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Konuşma yasağının kalıcı sonucuna ilişkin daha uzun bir temyiz süreci devam ederken Yargıç Friedman, Trump’ın emlak sahtekarlığı iddiasıyla ilgili davasında mahkeme personeli hakkında özgürce konuşmasına izin verdi.

Hakim Arthur Engoron, Manhattan Yüksek Mahkemesi’nde 2 Ekim’den bu yana devam eden emlak dolandırıcılığı davasında, Trump’ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımın ardından mahkeme personeli hakkında konuşma yasağı getirdi.

Trump, 3 Ekim’de kendisine uygulanan “konuşma yasağına” uymadığı için Engoron tarafından 15 bin dolar para cezasına çarptırılmış, avukatları ise Trump hakkında verilen söz konusu kararın derhal ertelenmesi için New York’taki temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Temyiz mahkemesi başvurusunda Trump’ın avukatları, Yargıç Engoron’un “yetkisini kötüye kullandığını” iddia ederken, Engoron tarafı ise konuşma yasağının mahkeme personelinin güvenliği için konulduğunu savundu.

Trump’a dolandırıcılık davası

New York Başsavcısı Letitia James, Trump’ın, üç çocuğunun ve şirketinin servetinin 3,6 milyar dolar abartıldığını iddia eden iddianamede, hakimden Trump ve çocuklarının New York’ta yeniden şirket kurmalarının engellenmesini, iş yapmalarının yasaklanmasını istedi. ticari gayrimenkul satın alınmasına 5 yıl süreyle ve 250 yıl idari para cezasına çarptırılacak. Milyonlarca dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

Yargıç Arthur Engoron, “gayrimenkul sektöründe yıllardır birçok kişi ve kurumu dolandırdığı” suçlamasıyla açılan davada, eski Başkan Trump ve “Trump Örgütü” olarak adlandırılan şirketinin, gayrimenkullere değer vererek bankaları, sigortacıları ve iş adamlarını dolandırdığına hükmetti. varlıkları ve net değerlerinin memorandumlarda ve finansman belgelerinde abartılması. Dolandırıcılık suçlamalarının mahkemede görülmesi gerektiğine karar verdi.

Engoron, 35 sayfalık kararında, Trump ve şirketi ile yöneticilerinin, yıllık mali durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek avantajlı krediler ve düşük sigorta primleri elde ettiklerini belirtti.

Trump, aleyhindeki davanın ‘siyasi saikle’ açıldığını savunurken, Trump’ın avukatları Engoron’un Trump ve diğer sanıkların dolandırıcılıktan sorumlu olduğu yönündeki kararını New York temyiz mahkemesine taşıdı.

Başvuruda, Yargıç Engoron’un karar verirken “hukuki ve/veya maddi hata yapıp yapmadığı, takdir yetkisini kötüye kullandığı ve/veya yetkisi dışında hareket edip etmediğinin” değerlendirilmesi istendi.

haber-bala.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu